פריט 6:
עמלת בית המכירות: 23%
מע"מ: על העמלה בלבד
Add to Favorites
מכתב קבלה מרתק ונדיר בעצם כתב יד קדשו של הרה"ק בעל אמרי אמת מגור המאשר בעצם כתב יד קדשו על גבי קבלה מקורית קבלת 'כסף הכוללות מביהח"ס בעיר לאדז רחוב ויסחאדני נומ' 50 סכום 65 זהו' [זהובים] מפרשת בלק תרפ"ו.
המעניין ביותר במסמך שלפנינו הוא זמן קבלת הכסף, המתוארך לפי פרשת השבוע ולא לפי חדשים כפי הידוע והמקובל בין חסידים המשגרים מעות מעמדות לרבותיהם הצדיקים מידי חודש בחודשו.
המסמך, מכתב קבלה מקורי על גבי ניר רשמי של קבלת הכוללות, אותו מילא מרן האמרי אמת בעצם כתב יד קדשו וחתם עליו בחתימת שמו המלאה.
בית החסידים ברחוב 'ווסכו דניה 50' המופיע במסמך הקבלה, היה ה'שטיבל' החשוב ביותר של חסידי גור בכל פולין. בו התפללו משמנה ומסולתה של לאדז' החסידית. נכדיו החשובים של האמרי אמת היו בין המתפללים וכך גם המשגיח המפורסם רבי גד אייזנר שהרבה לתאר את ההווי המיוחד בבית החסידים. בקרב החסידים היה מכונה השטיבל 'דער פופציגע' חמישים, על שם מספר הבית בו שכן, ורמזו לחמישים שערי קדושה שחפפו על השטיבל.
כסף 'כוללות' מושג נשגב ונעלה בקרב החסידים ובקשר בין חסיד לרבו בכל חצרות החסידים לענפיהם ולששולתיהם. ברוב המקומות נקרא הכסף 'מעמדות', ובחצרות פולין נקרא בכינוי 'כוללות'.
אצל הרה"ק רבי מרדכי מטשערנאביל היה מקובל שהוא עצמו היה קובע את סכום ה'מעמדות' אותו החסיד יביא לפדיון נפש, ונפוצו סיפורי מופת רבים על כך.
בקרב חצרות פולין, היה נהוג לתת סכום מסויים, לעיתים סכום פעוט, אולם עיקר העניין היה קביעות הנתינה לגבוה, להיות קשור ואחוז אצל הצדיק כפי שידוע היה בספרי חסידות כי אם עושים טובה עם הצדיק, מחוייב הוא כביכול להשיב ולעשות למען נשמתו של הנותן.
בחצר הקודש לבית רוז'ין, נהוג היה לתת אחת בשנה סך מסויים ל'מעמדות' אולם בחצר הקודש גור ניתן הכסף בכל חודש. כאמור, בדף הקבלה שלפנינו נראה כי היה נוהג בשנים ההן ליתן בכל שבוע ושבוע.
מצב טוב מאוד.
שתף את הלוט: