קודש קדשים! 'העמד' חולצת כותנות בד קודש שלבש הרב הקדוש והטהור רבי יעקב יוסף מסקווירא, מגדולי צדיקי הדור הקודם, רועה ישראל ומנהיגו, עטרת תפארת צדיקי החסידות באמריקה שאחר השואה, אחיינו חביבו ומקורבו של הרה"ק קדוש אהרון מבעלזא.
את החולצה המיוחסת והסגולית, נתן הרה"ק מסקווירא בעצמו, לתלמידו הקרוב אליו הגה"צ רבי דוד מאשקאוויטש אב"ד בוניהאד מחשובי תלמידי הקרן לדוד מסאטמאר ומגדולי רבני חסידי בעלזא, אשר אחר פטירת הרה"ק רבי אהרון מבעלזא, נסע להסתופף בצל קדושת הרבי מסקווירא, גם בהיותו חתנו של הצדיק רבי פיניע מאוסטילא חתנו הגדול של הרה"ק רשכבה"ג מהרי"ד מבעלזא.
את החולצה העניק לתלמידו החביב בזמן המסוגל ביותר, ערב פסח, אחר אפיית מצות בחצות היום!
חולצה חסידית-רבנית. לבישה מבעד לחור הצוואר בלבד. בד איכותי בגוון לבן-צהבהב. כתמי זמן. כפתורים חזקים מקוריים שמורים היטב. בלאי קל, ללא קרעים כלל. בצווארון מופיעה התיבה 'Twersky'. מצב כללי טוב מאוד.
לבישת בגדי לבן בקבלה ובחסידות:
דע שיש סוד גדול בלבישת בגד פשתן, שכל נפטר שנתלבש בבגדי פשתן אפילו נפטר בחוצה לארץ כל קטיגור נהפך לסניגור, ומעלת לבישת פשתן בלא לבוש אחרת ואפילו תינוק שאביו מוחזק שמתו לו בנים הרבה על ידי לילית או רוח רעה תינוק זה בטוח מכל אלו בסגולת לבישת בגדים אלו, וסגולת לבישת בגדי פשתן שלובש בגדי פשתן לבד ולא מין אחר עמו, אבל נתערב מין אחר אפילו חוט אחד פוסל בו. ופרעה השיג בחכמתו סגולת הבגדים אלו ולכן היה מלובש אלו כלי בגדי פשתן לבן ובהם היה מתגאה לפני חכמיו וגדוליו ואמר להם הוא אלוה, והמופת שכל חרטומיו וחכמיו לא היו יכולים לשלוט בו ברוב כשפנות. וגם יוסף השיג זה הסוד ברוח הקדש וידע שהלובש בגדי פשתן לבן אינו שולט בו לא עין הרע ולא רוח רעה ולא שום מיני כישוף… [ילקוט ראובני, מקץ, ועיין שם עוד]
איתא תלמידי חכמים שבבבל מצוינין לפי שאינן בני מקומן וכו', ומשמע דרוצה לומר אאותם שבבל… ובגד המיוחד לתלמיד לחכם הוא כמו בגדי כהונה, שנקראו בגדי קודש לכבוד ולתפארת, שעל ידי לבישת הבגדים נעשה ראוי לכבוד ולתפארת, וכן בגדי שבת… [פרי צדיק משפטים א]
והנה מאמר ספה"ק שפת אמת, תצוה תרמ"ד :
בענין הפרשה סמיכות שמן למאור לבגדי כהונה. כתבנו כבר עפ"י הפ' בכל עת יהיו בגדיך לבנים שהוא תיקון הגוף שהוא נק' מלבוש האדם. ועי"ז שמן על ראשך שהוא חלק הנשמה אל יחסר. וזה הכנות ימי המעשה. שהוא בירור ותיקון המעשים כדי להעלותן ביום השבת לזכות לנשמה יתירה וז"ש על ראשך. [לכן כתיב בכל עת. והארת הנשמה הוא לעתים מיוחדים כמו בשבתות וימים טובים]. ובגדי כהונה היו תיקון אברי הגוף שבודאי אהרן בחיר ה' נשתנו כל אבריו להיות כמלאך ה' כמ"ש מלאך ה' צבאות הוא. ואיתא במדרש שנכנס לפני ולפנים בזכות האבנים והשבטים. ויפלא כי לא שימש לפני ולפנים רק בבגדי לבן. אך הפי' כמ"ש והיו על לב אהרן. פי' כמ"ש שימני כחותם על לבך. והארת הבגדים הניחו רשימה בגופו של אותו צדיק כמ"ש והיו הדברים כו' על לבבך כו' ושמתם כו' על לבבכם. פי' על להיותן שולטין על כל רצונות הלב שלא תוכל השכחה לשלוט בזה. וזהו ג"כ התפילין שנקראו חותם. להיותם נחקקין אלה הדברים בלב ובמוח. ובמקדש ה' הי' זה מפורסם ונגלה. שנתעלו כל איברי הכהן. כמ"ש לקדשו לכהנו לי. והיה כל גופו בטל במציאות. והיה רק קודש וכהן ומשרת ה'. והוא הי' הנבחר. אבל הארת בגדי כהונה היה מתפשט לכל בני ישראל בבחי' תיקון הגוף והמלבוש. והמנורה הי' בחי' הנשמה שמן על ראשך כו' לכן כתיב ויקחו אליך. כי נשמת מרע"ה היא למעלה מכולם. ובהדלקת המנורה האירו כל הנשמות שבישראל. שנקראו נרות כמ"ש נר ה' נשמת אדם. ואמרו חז"ל מחוץ לפרוכת העדות עדות הוא לבאי עולם שהשכינה שורה בישראל. פירוש עדות ממש כמ"ש וראו כל עמי הארץ כו' שם ה' נקרא עליך. שבזמן המקדש האירו נשמות בני ישראל. ונתעלו להיות כמלאכי ה'. לכן דורש במדרש למעשה ידיך תכסוף כי הנשמות נק' מעשי ידיו של הקב"ה כמ"ש ונשמות אני עשיתי: