חידושים על הרמב"ם הלכות כלי המקדש, הלכות בית הבחירה, הלכות מעשה הקרבנות, הלכות עבודת יוה"כ, הלכות גזילה ואבידה, הלכות עבודה זרה, הלכות פרה אדומה, הלכות טומאת אוכלין, הלכות אישות, הלכות תמידין ומוספין. בסופם "שאלות ותשובות וליקוטים שנמצאו בכתב יד הקדש החכם השלם הדיין המצויין הרב הכולל כמוהר"ר בנימין דוראן זלה"ה".
[34] דף, [2] עמודות בכל עמוד, 23 ס"מ. כתב יד ספרדי נאה. חותמות "שמואל חיים ן' הרוש מיקיניס". כתב היד זוהה ע"י מומחה ככתב ידו של רבי יוסף בנימין דוראן, ובסופו כתב יד נוסף עם העתק תשובות וליקוטים מאת רבי בנימין דוראן. הגהה בצד אחד העמודים. בדף האחרון הודבק דף קטן (8X4 ס"מ) המסתיר חלק מהכיתוב, ועליו נכתבו [7] דורות בכתב יד.
החכם רבי יוסף בנימין דוראן, דיין מצוין בבית דינו של רבי יהודה עייאש, דור עשירי לרבינו הרשב"ץ (רבי שמעון בן צמח דוראן). הוא אף הגיע לליוורנו והביא לדפוס את חיבוריו של הרשב"ץ: "יבין שמועה", "מאמר חמץ" וקונטרסים נוספים (ליוורנו, תק"ד) והתאמץ בהדפסת שו"ת הרשב"ש. היה בין הרבנים שפגשו את "אור החיים הקדוש", רבי חיים בן עטר בדרכו ממרוקו לארץ ישראל וחתמו על הסכמה לספריו "אור החיים" (ונציה, תק"ב) ו"פרי תאר" (פרות גינוסר, אמשטרדם, תק"ב). חתום על מכתבים, תקנות ותשובות בהלכה מאת רבני אלגיל. כתב הקדמה לספרו של רבי יהודה עייאש, "לחם יהודה" (ליוורנו, תק"ה), ונכתבה תשובה אליו בספרו של רבי יהודה עייאש "בית יהודה". לפרנסתו עסק במסחר, וזכה לתורה ולעושר. נפטר בשנת תקי"ח (1758). היה אחיו של רבי חיים יונה דוראן.
ראה אודותיו: מלכי ישורון עמו' 94-95.
רבי בנימין ב"ר יונה דוראן, הוזכר גם הוא בתשובה שבספר "בית יהודה", היה מחשובי דייני ארג'יל, חיבר ספרים רבים שטרם הודפסו, ונודע כגבאי הראשי האחראי על הכספים שנאספו בכל ערי המערב לטובת יהודי ירושלים בני עדתם.
רבי שמואל חיים ב"ר שלמה בן הרוש, מחכמי מכנאס, חתם בשנת תרמ"א (1881) על מינויו של רבי שמואל טולידאנו לגובה הפרס הנהוג בכל שבוע ולחלוקתו כראות עיניו, וחתם בשנת תרמ"ו על תקנה שכל היושבת על המשבר תידור נדבה לשם רחל אמנו להקלה על חבלי הלידה ולטובת עניי ארץ ישראל. ראה ספר תקנות חכמי מכנאס.
נזקי עש מרובים, כתמים, מצב בינוני.