פריט 40:
עמלת בית המכירות: 23%
מע"מ: על העמלה בלבד
Add to Favorites
גיליון דף בקבלה בכתב יד קודש בעל 'בת עיני' ו'מבשר צדק' הרב הקדוש המפורסם רבי ישכר בער מגזע צבי אב"ד זלאטשוב ואח"כ בעיה"ק צפת, תלמידו המובהק של מרן הרה"ק רבי יחיאל מיכל מזלאטשוב. בו כתב כוונות האריז"ל מספר 'פרי עץ חיים' למהרח"ו. תקל"ו.
בגיליון דף כתב היד, כוונות לשער הקריאת שמע, השער השמיני ובו העתיק בכתב קדשו הנאה.
64 שורות בעצם כתב ידו. בשולי כתב היד פגימות רבות וחסרון חלק מ2-3 השורות התחתונות.
הרה"ק רבי יששכר דוב בער היה ידיד נעוריו ובן-דודו של רבי לוי יצחק מבארדיטשוב, עמו התיידד בעת שהתגוררו יחדיו בעיר לוברטוב. רבי יששכר בער ורבי לוי יצחק היו נשואים לבנות דודות ממשפחת פרץ מלוברטוב (שהיו מצאצאי גולי ספרד). רבי יששכר בער נשא את בתו של רבי צבי הירש פרץ, ורבי לוי יצחק נשא את בתו של רבי ישראל פרץ מלוברטוב. רבי לוי יצחק וידידו רבי יששכר בער התקרבו יחדיו לחסידות בעקבות קרוב משפחתם רבי אריה ליבוש פרץ (בעל "בית פרץ").
רבי יששכר בער נתמנה לימים לאב"ד זלאטשוב, הקים בה ישיבה ועמד בקשרי שו"ת עם גדולי דורו. בין תלמידיו היה רבי חיים מטשרנוביץ בעל "סידורו של שבת", המספר בספרו "ארץ החיים" על רוח הקודש שראה אצל רבו. רבי יששכר בער עלה לארץ ישראל והגיע לטבריה בחנוכה שנת תקנ"ה. נפטר בחודש אב של אותה שנה, ונקבר בצפת סמוך לקבר האלשיך הקדוש, כאשר על מצבתו נכתב: "פ"נ הגאון האמיתי חסיד ועניו". זכרו נתקדש בקהל החסידים ורבי יצחק אייזיק מקאמארנא העיד עליו, שמימיו לא פגם אפילו פגימה מועטת בצלם אלקים, והיה מספר על כך סיפור נס ופלא שארע עמו בעת נסיעתו לארץ ישראל, מספריו: "מבשר צדק" על התורה וספר "בת עיני", שו"ת וחידושי ש"ס.
[1] גיליון ניר. 23×19 ס"מ. מצב טוב עם פגמים ניכרים בתחתית. מצורף אישור מומחה.
…………………………………….. ..
דברו אתנו בוואצאפ
שתף את הלוט: