איגרת קודש עם הדרכות נעלות בחסידות וברכות לזרעא חיא וקיימא, בכתב יד הרב הקדוש המפורסם בעל 'יסוד העבודה' מסלונים ובחתימותיו הכפולות. סלאנימא, תרל"א.
מכתב האיגרת לא נדפס, כי אם בחלקו, שורות חשובות הימנו, בהן ברכות ודברי ידידות לשארי בשרו וקרובי משפחת היסוד העבודה, הושמטו בדפוס. כמו כן, גם במכתב שלפנינו חסרים חלקים, אולם ברכה מרובה וניכרת ישנה בחלק הנותר לברכה לעולמים, כולל תיקונים הניכרים רק בהבטה מדוקדקת בכתב היד, דברים שאף מדפיסי יסוד העבודה הסתפקו והתחבטו בהם.
האיגרת פותחת במכתב אישי לכמה וכמה מראשי החסידים בטבריה ובהם לבני משפחתו של הרבי, הרב הצדיק רבי מרדי מוילייקא, הרה"צ רבי מנחם מנדל עפשטיין ממינסק, הרה"צ רבי שמואל שמעיה הכהן – הרבי שואל בשלום עם שלום אנשי ביתם וזרעם ואת כל אנ"ש האהובים כוללינו יחד האגודים על ארץ הקדושה יחד יתברכו בברכה שלימה בתוך כלל אחב"י ובגאולה שלמה אי"ס.
הרבי מתייחס בפרוטרוט לאחותו הרבנית הצדקת מרת אסתר שפרינצא ובעלה רבי אלחנן איסר [שנשאו בזיווג שני ועדיין לא נפקד ביתם החדש בצאצאים] יזכרם ה' ויפקדם זו השנה הבע"ל בזרע של קיימא כאשר נפקד אאע"ה וישוב ויברכם במדה טובה מרובה'
אכן, כדברי האיגרת לא נפל מדבריו ארצה, והם נפקדו בבנים ובנות.
הרבי חותם את שמו המלא '
כה דברי ידידם דורש שלומם מלב ונפש אברהם בהרב מורנו יצחק מתתיהו זלה"ה'. [פתחנו את מרבית ראשי התיבות] לאחר חתימתו הוא מניף שנית ידו ומברך את נכדו אהובו הרה"צ רבי נח וינבערג כולל דברי ברכה והדרכות ביראת שמים '
ה' יברכך וישמרך מכל רע וייטיב לך כו"ח ובכל אשר תפנה תצליח. ירא את ה' בני והמליך את היצה"ט על היצה"ר ותזהר בטהרת המחשבות ומדות ולזכור מחז"ל הבא לטהר מסייעין אותו והמקדש א"ע מלמטה מקדשין אותו מלמעלה. עין רואה ואוזן שומעת להמתחזק בכל כוחו ביראת ה' ובעבודת הלב' והיסוד העבודה חותם בשנית :
אוהבו זקנו אברהם.
אם לא די במכתב המופלא, הכולל יסודות בעבודה וברכות פיו של היסוד העבודה, גב האיגרת כולל חלק ממאמר ארוך מאוד, בחסידות עמוקה ובענייני קבלה ועבודת השם בטהרת המחשבה והעבודה תמה נקיה ונאמנה.
הרבי מבאר את ענייני טעמים, נקודות, תגים ואותיות, בפנימיותם הטהורה. באריכות ובהרחבה כדרכו.
המאמר הודפס בספרו הק' יסוד העבודה, במכתבי קודש, איגרת ס"ח, אולם שם נדפס רק החלק הגלוי בעבודה, הנמצא כאמור מעבר לדף.
הבטה מעמיקה בגוף כתב היד, מגלה שינויים בודדים מהנדפס, כולל הבנה חדשה בתיבה אחת שבה הסתפק מדפיס הספר 'יסוד העבודה', שככל הנראה כתב היד לא היה לפניו כי אם העתקתו.
הרה"ק רבי אברהם וינברג בעל יסוד העבודה ומייסד חסידות סלונים. [תקס"ד-תרמ"ד 1803-1883]. גדול תלמידי הרה"ק רבי נח מלעכאוויטש והרה"ק רבי משה מקאברין. מיד לאחר פטירת רבו מקוברין, בשנת תרי"ח, בחרו בו התלמידים כממשיך הדרך והכתירו אותו לרבם ומנהיגם. עודד ותמך ביישוב ארץ הקודש ועמד בנשיאות כולל רייסין. עודד רבים מחסידיו לעלות לארץ חמדה טובה ורחבה ואף את שלושת נכדיו המופלגים שיגר לארץ הקודש. חיבורו החשוב ביותר הוא הספה"ק "יסוד העבודה", ספר זה נמנה בין ספרי החסידות הבודדים שלא נכתבו על סדר פרשיות התורה, אלא כמשנה סדורה המבארת את עיקרי תורת החסידות.
[1] דף. 20.5 ס"מ. כתמים ובלאי. קרעים בשוליים ובסימני הקיפול, עם פגיעה בטקסט, שוקמו באופן אמנותי. כתב דהוי. חלק קטן מהמילים אינו ניתן לפענוח. מצב בינוני – טוב.
………………………………………..