קוידינובער סידור! סידור "אור הישר" בנוסח ובמנהגי קוידנוב – מהדורה ראשונה ומיוחסת, נדירה מאוד, ווילנא, תרל"ז.
בסידור מסוגל ומיוחס זה ועל פיו, התפללו גדולי צדיקי בית קוידינוב לענפיהם, קרלין, לכוביץ', הרה"ק הבית אברהם מסלונים ובו גם ערך תפילותיו מרן קדוש אהרון מבעלזא, ומנוסחו נערכו סידורי גדולי החסידים עד זמננו.
על סידור זה הכתירו צדיקים בנוסח הסגולי 'כל המוקדם לקנותו מוקדם לברכה'. ועל מהדורה זו שלפנינו, כבר ביציאתה לאור עולם נכתב 'העותקים האחרונים מסידור זה ספו תמו ונמכרו בערך גדול מאוד' [על פי ההקדמה למהדורה השניה תרס"ג המדגישה את נדירות עותקי מהדורה זו – כבר לפני 150 שנה!]
הסידור הינו 'סדר תפלות לכל השנה', על פי נוסחו המדוקדק על פי מסורת ועל פי הקבלה של הרה"ק רבי שלמה חיים פערלוב מקוידינוב, ראש שושלת הקודש ומקובל נשגב, נכדו ותלמידו הגדול של הסבא קדישא מלעכווויטש.
הוא נכתב ונערך בידי צאצאיו הצדיקים הקדושים בנו, רבי אהרון מקוידינוב ורבי יצחק מוויליקא, ובתוספת עשרות מנהגים שיסודתם בהררי שלהבת.
הסידור מעוטר ביאור 'אור הישר' מאת המקובל הגדול רבי מאיר הכהן פופראש, ובתוספות 'אור צדיקים' של רבי צבי הירש חזן מפוזנא.
סידור זה יצא לאור במהדורה ראשונה ומתוקנת בעיר ווילנא בשנת תרל"ז – 1877, וכבר בהדפסת מהדורה זאת, חפצו הכל להתפלל מתוך סידור זה והיו העותקים האחרונים של הסידור נמכרים בהון רב בשנים ההן. כנכתב.
קל וחומר, עד זמננו, שלא נותרו עותקים, כמעט כלל וכלל. קישור לצילום עותק ממהדורה זאת, נמצא בספריה הלאומית ומפנה אל אוסף שניאורסון במוסקבה. גם במפעל הביביליוגרפיה מופיע רישום מהדורה זו על פי עותק השער הנמצא בספריה הלאומית של מדינת פינלנד.
העותק המקורי הנדיר שבידינו, חסר ששת הדפים הראשונים הכולל שערים והסכמות, ודף אחרון. שני דפי השער מושלמים מצילום.
מרן הצדיק הקדוש רבי שלמה חיים מקוידינוב [תקנ"ז-תרכ"ב] מייסד שושילתא דדהבא, היה נכד הצדיקים הקדושים רבי מרדכי לעכאוויטשער ורבי אשר מסטולין והמשיך את דרכם בעוז ותעצומות. חתן חתנו של הרה"ק רבי שלמה מקרלין, מקובל מופלא. גאון עולם וצדיק נשגב ונורא. אב"ד העיר טורוב. רוב חסידי דודו רבי נוח מלעכוביץ הסתופפו אצלו, והוא עצמו נסע להרבה מצדיקי דורו.
ז-רנה דף. ששה דפים ראשונים חסרים ודפי השער הושלמו בצילום. כן דף האחרון. 20 ס"מ. ניר פריך ושביר. כתמי רטיבות ניכרים ישניפ. כתמי שעווה במקומות שבהן התפללו והשתמשו בסידור בעתותי ערב. קרעים עם חסרים, שיקום ניר לא אמנותי במספר דפים. סימני עש לא פעיל במקומות אחדים. כריכה ספק מקורית, ישנה מאוד מהתקופה.
אינו מצוי בספריות ובאוספים. מצב בינוני.
………………………………………..