מכתב מעניין בכתב יד קדשו של הגאון הצדיק רבי שלמה גאנצפריד, בעל "קיצור שלחן ערוך" – בענייני רמזים וגימטריות והלכות הנלמדים מהם – נכתב אל הגאון רבי אהרן ק"פ [=קורנפלד] מפראג, בקשר להדפסת ספרו "ציונים לדברי הקבלה" – נכתב בין השנים תרכ"ה-תרמ"ב
המכתב שלפנינו נכתב אל הגאון רבי אהרן קורנפלד לאחר הדפסת ספרו "ציונים לדברי הקבלה" (פראג תרכ"ה) – ספר גאוני ומקורי שנכתב על פרשיות התורה, ובו כותב גימטריות על פסוקים, ומראה על הלכות רבות הידועות מהתורה שבעל פה כיצד הן רמוזות בגימטריה בלשון הפסוק (הספר מזכיר את פירוש "בעל הטורים" על התורה, אך בספר זה הגימטריות הן משפטים ארוכים ומורכבים). מתחת הגימטריה הוא מציין בקצרה את מקומו בש"ס.
במכתב שלפנינו מרחיב הגר"ש גאנצפריד את היריעה ומפנה למקומות נוספים בש"ס שלמדו בהם הלכות מגימטריות של פסוקים. המכתב שלפנינו איננו שלם, והוא מסתיים באמצעו ללא חתימה.
המכתב נדפס בקובץ "מוריה", שבט תשע"ג, גל' שעה-שעז, עמ' קצו-קצז.
הגאון הצדיק רבי שלמה גאנצפריד (תקס"ד – תרמ"ו 1804-1886) רבה הנודע של אונגוואר, היה תלמידו של הגאון רבי צבי הירש העליר בעל "טיב גיטין". בצעירותו למד בחברותא עם האדמו"ר הגה"ק רבי צבי הירש מליסקא. בתר"ג התמנה לרבה של ברעזאוויץ, ובתר"י התמנה לראב"ד בעיר מולדתו אונגוואר עד לפטירתו. חיבר ספרים רבים ביניהם: קסת סופר, תורת זבח, לחם ושמלה, אהלי שם, אולם התפרסם בעיקר מספרו החשוב 'קיצור שולחן ערוך' ספר יסוד בסיסי לכל בית יהודי, שנדפס בחייו ב-14 מהדורות. עוד בהיותו בן 20 כותב עליו ה"חתם סופר":
"עושה פלא צדיק נשגב". הגה"ק רבי שמעון סופר כותב עליו: "זכיתי לקבל פניו הטהורים וליקח ברכתו". מסופר שמהר"ם שיק לפני פטירתו אמר על זכותו את הרבים בחיבוריו ההלכתיים: "מה גדולה הזכיה של רבי שלמה גאנצפריד בחיבוריו, ועיני קדשו נמלאו דמעות". בהיותו בן 30, בתקצ"ד, הדפיס לראשונה את חיבורו המפורסם בהלכות סת"ם "קסת הסופר". על ספרו זה זכה לקבל הסכמה נלהבת ומפורסמת מה"חתם סופר" בו סומך על ספרו בסמיכה רבה בכל כוחו, וכך כותב לו החת"ס: "עיינתי בו ועברתי בין בתריו מרישא לסיפא והנה כלך יפה רעיתי מום אין בך. מכוון להלכה ע"ד האמת… אני פוקד על כל תלמידי המחויבים לשמוע בקולי שמיום הדפסת הספר 'קסת הסופר' הלז… מכאן ואילך לא יתנו רשות וכתב קבלה לשום סופר כי אם שיהיה בקי בספר הזה ורגיל על לשונו… וסופר שאינו בקי בספר הזה יופסל מאומנותו". כל ימיו עסק בהרבצת תורה לפני תלמידים מקשיבים, ובלימודו עמהם את סוגיות הש"ס העלה על הכתב את מה שהתחדש לו בלימודו בעומק הפשט. בחייו הדפיס מחידושיו על הש"ס בספרו "פני שלמה" על מסכת בבא בתרא בלבד. חידושיו על שאר מסכתות הש"ס נשארו בכתב ידו ובכתבי תלמידים מעתיקים. בשנים תשמ"ט-תשנ"ט נדפסו חידושיו על שאר המסכתות בסדרת הספרים "פני שלמה" על הש"ס בחמשה כרכים על ידי "מכון ירושלים".
רבי אהרן ק"פ [=קורנפלד] (תקנ"ה – ג' חשון תרמ"ב) היה גאון מקורי, "ומעטים המה רבנים כמוהו בבקיאות ודרישת האמת ומעוטר במדות יקרות". בתרכ"ה הדפיס את ספרו הגאוני המקורי "ציונים לדברי הקבלה". ר' אהרן עמד בראשות ישיבה ביעניקוי, והעמיד תלמידים חשובים שהעריצוהו מאד. תורה וגדולה התאחדו על שולחנו.
גליון מקופל. נייר ירקרק. [2] דף (4 עמודים כתובים). 22 ס"מ. מצב טוב-בינוני. כתמים ובלאי.