כתב-יד, חיבור על מסכת חולין בכתב-יד קדשו של הגה"ק רבי אברהם שאג-צוובנר אב"ד קוברסדורף, בעל "אהל אברהם" ו"דרשות הרא"ש" – שטלסדורף, תר"ג
לפנינו שלושים ושתיים עמודים גדולים בכתב-יד קדשו של רבי אברהם שאג, מרביתם חידושים על חמש עשרה הדפים הראשונים של מסכת חולין. ארבעת הדפים האחרונים הם מערכות בסוגיות שונות.
בדף הראשון נכתב: "ב"ה מס' חולין התחלתי בחורף שנת תר"ג לפ"ק". מתחת כותרת זו מספר שורות שחלקן מחוקות. בדף שלאחריו מופיעה שוב כותרת: "ב"ה שיל"ת [=שיויתי ה' לנגדי תמיד] מס' חולין, התחלתי תחילת שנת [ת]ר"ג לפ"ק".
הגה"ק רבי אברהם שאג-צוובנר (תקס"א-תרל"ו) היה מבחירי וחשובי תלמידי ה"חתם סופר", ונסמך על ידו להוראה. על פי עדותו של הגאון רבי זלמן שפיצר חתן החת"ס: "היה – החת"ס – מגדלו ומחבבו עד מאד". לדבריו: "היה ממש ספר תורה, כי היה בקי בש"ס בבלי וירושלמי, וכל הפוסקים שגורים בפיו, והיה כמעט חד בדרא בתורה". חתנו של רבי אברהם שאג, רבי יוסף וואלף אב"ד קאלאטשא העיד ששמע בעצמו מפי קדשו של החת"ס, שחמיו רבי אברהם שאג
"היה נאהב אצלו יותר מכל תלמידיו, כי הוא הגון לפניו מאד כפי רצונו, הן בחריפות בתורה, והן בצדקתו" (עץ חיים, באבוב, ו, עמ' עג).
בסוף שנת תקפ"ז התמנה לאב"ד בשטלסדורף, ובתרי"ב התמנה לאב"ד בקוברסדורף. במקומות רבנותו עמד בראשות ישיבה חשובה והעמיד בה תלמידים הרבה. בשנת תרל"ג עלה לארץ הקודש, יחד עם תלמידו המובהק המפורסם רבי יוסף חיים זוננפלד, והתיישב בירושלים, עד לפטירתו בכ"ט אדר תרל"ו. מכתביו נדפסו הספרים "אהל אברהם" שו"ת וחידושים, וספר "דרשות הרא"ש".
17 דף (32 עמודים כתובים). 36 ס"מ. מצב כללי טוב. נייר דבק לחיזוק ברוב הדפים. בשני דפים קרעים קלים, עם פגיעה קלה בטקסט. כריכת עור חדשה מהודרת.