ספר חדושי הריטב"א על מסכתות תענית ומועד קטן – פראג, תקע"ב – העותק של הגה"צ רבי מרדכי פישל סופר, מגדולי תלמידי ה"חתם סופר"
רישום בעלות בדף המגן הקדמי: "זה הספר שייך מהו' מרדכי פישל סופר נ"י".
בדף השער הקדשה: "ד"ד [= דורון דרשה] ליום שמחת לב י"נ [= ידיד נפשי] הבח' החריף המופלג חרוץ מורג… כש"ת מה"ר שמואל… מאת ידידו החפץ בטובתו הק' חזקי'… פאללאק".
הגאון הצדיק רבי מרדכי אפרים פישל סופר מפרשבורג (תקמ"ו?-תר"ג, החתם סופר ותלמידיו, עמ' שלז-שמ), נולד בוואדיסלב שבפולין לאביו רבי אליעזר זוסמן סופר סת"ם. בערך בסביבות שנות התק"נ עקר אביו עם משפחתו מפולין להונגריה, והתיישב בכפר קטן סמוך לפרשבורג. בילדותו שם משפחתו היה "פולק", על שם מוצאו הפולני. בהמשך נקרא על שם המקצוע של אביו – "סופר". בערך בשנת תקנ"ח, בהיותו בגיל שתים עשרה, שלחו אביו למטרסדורף ללמוד אצל ה"חתם סופר", ומאז לא משה ידו מיד רבו במשך ארבעים ושתיים שנה. רבי פישל סופר היה קשור לרבו החת"ס בקשר נפשי עז, ומדי יום ביומו היה עולה לבית רבו הקדוש לראות ולהיראות. לפי המסופר, היה נוהג רבי פישל סופר לומר כי ההבטה בפני רבו מצילה אותו מהחטא. מנגד, רבו החת"ס אמר שביום שאינו רואה את פני תלמידו זה "הוא מרגיש העדר מדרגתו". על אף שהוצעו לפניו משרות רבנות חשובות, הוא סירב לקבלם בעצת רבו. כל ימיו הוא ישב בפרשבורג ועסק בהרבצת תורה. רבי פישל היה מלמד מומחה בלימוד גמרא והכשיר רבים מבחורי הישיבה בפרשבורג להיות ראויים לרמה הלימודית הגבוהה שהייתה בישיבת פרשבורג. החת"ס שלח אליו את בניו ה"כתב סופר" וה"מכתב סופר" שילמדו אצלו. רמ"פ זכה ובניו היו מגדולי גאוני הונגריה, והמפורסם שבהם הוא בעל "מחנה חיים".
כפי הנראה, החתימה של רבי חזקיה פולק היא מאחד מבני משפחתו, או מאבותיו, של רבי מרדכי פישל סופר, משום ששם המשפחה מתקופת המגורים בפולין, טרם עקירתם להונגריה, היה פולק.
[1], נג דף. 21 ס"מ. מצב טוב-בינוני. כתמי רטיבות. חלק מהדפים מנותקים. כריכת נייר פגומה.