מרגניתא דלית לה טימא ! ארבעה טורים שלמד והגה בהם בעל ה"קרבן נתנאל" – הגה"ק רבי נתנאל ווייל אב"ד קרלסרוה, גדול מפרשי הרא"ש – עם חתימות יד קדשו – חמשה כרכים – כריכות עור חדשות ומפוארות
ארבעה טורים עם פירושי הב"ח ודרישה ופרישה – פרנקפורט דמיין, תע"ב-תע"ו
בדף השער של חלק אבן העזר מתנוססת חתימת יד קדשו של בעל ה"קרבן נתנאל" – רבינו נתנאל ווייל:
"קניתי בית חדש עם חיבור דרישה ופרישה לכבוד תורה צוה לנו מורשה נתנאל אשכנזי ווייל".
חתימה נוספת שלו מתנוססת על גבי דף השער של חלק אורח חיים:
"חנני ה' בזה נתנאל אשכנזי ווייל מפראג". כמו כן מופיע שם רישום בעלות: "קרית ספר להאלוף ר' נתנאל מפראג".
הגאון הקדוש המפורסם בכל תפוצות ישראל רבינו נתנאל ווייל (תמ"ז-תקכ"ט), בעל ה"קרבן נתנאל", היה דור שביעי למהר"י ווייל (מהרי"ו), והיה גיסו ותלמידו המובהק של גדול מרביצי התורה בדורו רבי אברהם ברוידא אב"ד פרנקפורט, וידו לא משה מתוך ידו. לאחר פטירת רבו בשנת תע"ז עקר לפראג, בה כיהן כדיין ומו"ץ ועמד בראשות ישיבה, והעמיד בה תלמידים חשובים. על תקופה זו מספר בנו: "מהתמדת לימודו אי אפשר לספר, ראשון היה חוזר כל ימיו מידי יום ביומו עד יום מותו ח"י פרקים משניות. שנית למד ברבים בישיבה עם תלמידים כל הש"ס, אפילו סדר זרעים וטהרות… כל יום ויום היה רגיל לעמוד לאחר חצות הלילה לסדר תיקון חצות ולחזור על לימודו. גם למד תנ"ך מידי שנה בשנה". בתקופת שבתו בפראג התחיל לחבר את חיבורו המפורסם "קרבן נתנאל" על הרא"ש (כהמשך למה שהתחיל דור לפניו בעל התוי"ט). בשנת תק"ה, לאחר גירוש יהודי בוהמיה עבר לשוורצוואלד שבגרמניה, שם המשיך לכתוב את חיבורו הגדול. בתק"י התמנה לרבה של קרלסרוה, בה כיהן ברבנות עד לפטירתו בתקכ"ט. הסתלקותו אירעה בעיר ראשטאט, מרחק של 5 שעות הליכה מקרלסרוה. מיטתו נישאה רגלי מראשטאט לקרלסרוה, ובהלווייתו אירעו פלאות של "קפיצת הדרך", ותוך 3 שעות הגיעו נושאי המטה לקרלסרוה. דבר מופלא זה אף נחקק על גבי מצבתו במילים אלו:
"כמה נסים נעשו לו כנודע באיי העברים בהוליכו פה לקברים". דבר זה אף צויין בהספדו של בנו ממלא מקומו רבי ידידיה טיאה ווייל ואף נדפס בעתון גרמני בקרלסרוה.
מלבד היותו מפורסם בגאונותו בנגלות התורה היה ה"קרבן נתנאל" מקובל אלוקי שעוסק בסתר בעומקי העמקים של תורת הנסתר. היה בקי עצום בכתבי האריז"ל, הרמ"ז והרמ"ע מפאנו. "עבודה" שלימה הייתה לו בכתיבת ספרי תורה, ובפרט בכתיבת השמות הקדושים בכוונות וייחודים גדולים (מנחת נתנאל, בילגוריי תרצ"ו, בקונטרס תולדות נתנאל הנדפס בסופו, עמ' 110).
אורח חיים: [2], רצו דף. יורה דעה: י; רעז דף. חושן משפט חלק א: [2], רסו דף. חושן משפט חלק ב: [1], קפז דף. אבן העזר: [1], קלט דף. 33 ס"מ. מצב כללי טוב. כתמים. בלאי במספר דפים בחלק מהכרכים. כריכות עור חדשות מפוארות.