דברי חיים (מהרה"ק מצאנז) על התורה, מועדים ובבא מציעא – מהדורה ראשונה – מונקאטש, תרל"ז-תרל"ח – עותק מיוחס להרה"ק רבי משולם זוסיא העשיל מקרילוביץ-אפטא – חתימות ורישומים
ספר דברי חיים – חלק ראשון על התורה, וחלק שני על המועדים ועל מסכת בבא מציעא. מונקאטש, דפוס פנחס בלייער, תרל"ז-תרל"ח 1877. מהדורה ראשונה, בהוצאת "בני המחבר". שני חלקים בשני כרכים.
בשער הכרך הראשון חותמות בעלות של הרה"ק רבי 'משולם זוסיא העשיל מבעלזא' – הוא הרה"ק רבי משולם זוסיא העשיל מקרילוביץ-אפטא (נפטר בגיל צעיר בשנות התר"ס), בנו היחיד של האדמו"ר הרה"ק רבי יחיאל העשיל מקרילוביץ-זינקוב-אפטא (תר"ג-תרע"ו), חתנו של הרה"ק מרן רבי יהושע מבעלזא.
הרה"ק רבי משולם זוסיא העשיל, נתגדל בבית זקנו אבי-אמו האדמו"ר הרה"ק רבי יהושע מבעלזא, ונשאר סמוך על שולחן זקנו הקדוש בבעלזא אף לאחר נישואיו עם בתו של הרה"ק האדמו"ר מזידיטשוב הרה"ק רבי אליהו אייכנשטיין (תקצ"ז-תרל"ח). היה לומד בחברותא עם בן-דודו הרה"ק האדמו"ר רבי אהרן מבעלזא, שהיה מזכירו לטובה ומפליג מאוד בשבחו (עיין אלפסי, הרב מאפטא, עמ' 193). נפטר בגיל צעיר מאוד והוא אך בן 22 עוד בחיי אביו, והשאיר אחריו בת אחת – אשת האדמו"ר רבי משה צבי טברסקי מטולנא (תר"ן-תשל"ב). אחת מאחיותיו היתה אשת הרה"ק רבי ישעיה הלברשטאם מטשכויב, בנו הצעיר של בעל ה'דברי חיים' מצאנז.
בכרך השני: חתימות ורישומי בעלות שונים, ורישומי לידות משנות התר"מ-התר"ס.
ספר "דברי חיים" על התורה ועל המועדים נדפס לאחר פטירת המחבר הרה"ק מצאנז. בהקדמת הספר על התורה כותבים הבנים על אביהם המחבר הקדוש ועל יום פטירתו: "…נודע ומפורסם… רוב קדושתו וצדקתו, אשר הקדיש כל ימיו לתורה ועבודה בדבקות ויראה גדולה במסירת נפש ממש, מנעוריו עד… אשר ראו עינינו ביום פטירתו… כי קידש עצמו כשרפי מעלה ביחודים והתלהבות גדול, לא פסק רגע עד אשר דבקה נפשו באור עליון…". בסיום ההקדמה כותבים בני המחבר על צוואת אביהם להדפיס את הספרים הללו: "…ואנחנו בני אבינו המחבר הקדוש אדמו"ר זצללה"ה השתדלנו בהדפסת זה החיבור, כי כן ציוה עלינו קודם פטירתו, להדפיסו ולהוציאו לאור בקרוב, וזכות אאמו"ר בעהמ"ח הקדוש יגן עלינו ועל כל בני ישראל, שיתרומם קרן התורה והיראה, ושיושפע לנו שפע ברכה והצלחה, ולכל אחינו בני ישראל".
בהקדמת החלק השני מוסיפים בני המחבר לספר על כך שאביהם, בעל ה"דברי חיים", למד מסכת בבא מציעא "בעיון רב בחבורת תלמידים גדולי תורה, יותר מעשרים שנה, וחידש חידושים נפלאים…". בנוסף, הם כותבים על חידושי התורה של אביהם, שנכתבו על דרך הנגלה והנסתר: "שמענו מפיו הקדוש שגם בפלפול ההלכות לא אמר שום דבר רק אשר יוצדק חידוש זה גם לפי הקבלה ליחודים".
כרך ראשון: [3], ב-פד, [5] דף. כרך שני: [2], עב; מח דף. 23.5 ס"מ. מצב כללי טוב. מעט מאוד כתמים וקרעים. מרבית הדפים במצב טוב. חותמות. כריכות עור חדשות ומהודרות.
סטפנסקי חסידות מספר 119