English

פריט 30:

מאוצר ספרי כ"ק אדמו"ר הרה"ק רבי חיים שניאור זלמן מלאדי (בנו של ה"צמח צדק" מליובאוויטש)

מחיר פתיחה: $2,000

הערכת מחיר:

המכירה תחל בעוד __ ימים ו __ שעות

עמלת בית המכירות: 25%

מע"מ: על העמלה בלבד

Add to Favorites

Contact Us

מסכתות בכורות ערכין תמורה כריתות ומעילה, עם משניות קינים תמיד ומדות והלכות בכורות לרמב"ן – זיטומיר, תרכ"א – עותק שעבר בירושה אצל אדמו"רי בית לאדי – עם חותמת הרה"ק רבי חיים שניאור זלמן שניאורסון מלאדי


דפוס רבי חנינא ליפא ורבי יהושע העשיל שפירא, נכדי הרב מסלאוויטא. שוליים רחבים

בדף השער הראשון, חותמת מטושטשת מעט של הרה"ק רבי חיים שניאור זלמן (מהרחש"ז) מלאדי: "חיים שניאור זלמן".
על אוצר ספריו של האדמו"ר רבי חיים שניאור זלמן, ועל ספרי אביו ה"צמח צדק" שעברו אל בנו מהרחש"ז בירושה, וכן על כרכי התלמוד של מהרחש"ז, כותב בזכרונותיו הסופר אז"ר (אלכסנדר זיסקינד רבינוביץ, יליד לאדי), מבאי ביתו של האדמו"ר מהרחש"ז, כדברים האלה: "…פעמים רבות ראיתיו הוגה בתלמוד, ועל שלחנו היו תמיד ספרי התלמוד ושו"ת רבים בין ספרי הקבלה. אוצר ספריו היה רב למאד, כי הרבה ירש מאבותיו, ועוד הוסיף עליהם מאשר קנה בכספו".

במהדורה זו נדפסו לראשונה פירוש מהר"ם שיף והגהות מאיר נתיב בסוף כרכי התלמוד. עד אז הם נדפסו כספרים בפני עצמם (מאמר על הדפסת התלמוד, מאת רבי רפאל נתן נטע רבינוביץ).

הרה"ק רבי חיים שניאור זלמן – מהרחש"ז מלאדי (תקע"ד-תר"מ), בנו של ה"צמח צדק" מליובאוויטש. בספר "בית רבי" מתוארת דמותו כך: "עבודתו היה נפלא מאד ברעש והתפעלות, עד שהיה שובר לב השומעים, וגם לב האבן המס ימס… באמצע השמונה עשרה… פניו היו פני להבים… חכמתו היה נפלא מאד, וטוב מזגו היה גם כן עד להפליא, כי ממש היה איש החסד… שנת תרכ"ט קבע דירתו בלאדי… ולשם נסעו אליו חלק גדול מאנ"ש לשתות בצמא דברי קדשו ולדרוש ממנו עצות… היה מקבל את כל אחד ואחד בסבר פנים יפות ומסבירות… וכל אשר יצא מפיו הקדוש, היה כאשר ישאל איש בדבר האלקים…".

על מהפכה שחולל בנפשו של "תינוק שנשבה" באמצעות משפטים ספורים מעיד רבי יעקב ליפשיץ מקובנה (יד ימינו של הגרי"א ספקטור מקובנא) בזכרונותיו, שם מספר על חייל יהודי, שגוייס כקנטוניסט בילדותו והוטבל לנצרות בעל כורחו בהיותו בן שבע, בשנת תרי"ג. אותו חייל סיפר שרק בשנת תרל"ו ניתנה לו לראשונה חופשה כדי לבקר את הוריו. באותה חופשה הלך לקבל ברכה מהאדמו"ר מהרחש"ז מלאדי. מהרחש"ז בירך אותו במשפט קצר במילים ספורות, ומילים אלו חוללו מהפכה בנפשו. לאחר שהשתחרר מהצבא הרוסי חזר ליהדותו למורת רוחם של כל הממונים עליו, והכל מחמת אותו רושם קדוש שנשאר בנפשו מאותו ביקור. וכך סיפר החייל לר' יעקב ליפשיץ בשנת תרע"ו (ארבעים שנה לאחר אותו ביקור קצר): "בגשתו אל כסא הרבי הרגיש בנפשו איזו יראה… יראה גבוהה, יראת הרוממות. הוא הרגיש כי הוא עומד לפני איש הרוח ואב בחכמה, ובברכתו הרגיש מעין תקוה טובה לישועות ונחמות". ר"י ליפשיץ מציין כי "הדבר היה בשנת 1876… והמספר עודנו זוכר בפרוטרוט את כל פרטי הדברים והרשמים, כאלו זה עכשיו ראה אותם… ועד היום הוא מזכיר ברגשי קודש את פגישתו עם הרבי מליאדי" (זכרון יעקב, א, עמ' 206-207).

[1], פז; לז; לה; לא; מא, ה, [3], פח דף. 42 ס"מ. מצב טוב-בינוני. כתמים. נקבי עש זעירים. כריכת עור מקורית פגומה.